Hof van Doorns en Rozen - Sarah J. Maas

Titel: Hof van Doorns en Rozen

Deel: 1/5

Serietitel: Hof van Doorns en Rozen

Auteur: Sarah J. Maas

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Uitgeverij Uniekboek | Het Spectrum

Datum: 22-01-2024

Hoofdpersonage is iemand die eerst een status had, maar door overlijden moeder en ziekte na een ongeluk ineens geheel failliet verklaard werd en dus onder noodlottige omstandigheden waarbij zij de enige nog is wie aan geld kan komen door te jagen en de huid van de dieren die ze geschoten heeft kan verkopen. Feyre, zoals het hoofdpersonage heet, is de jongste van het gezin. Haar vader liet nooit merken dat hij om haar gaf en haar twee oudere zussen leken ook niks om haar te geven, maar haar eerder te misbruiken door haar alles te laten doen. Toch is ze moedig wanneer een monster hun huis binnendringt, nadat Feyre zijn maat onwetend had gedood. En terwijl Feyre in een andere wereld terechtkomt waar ze genoodzaakt is om te blijven, blijkt ook wel dat ze erg naïef is.

Haar oudste zus – hoewel ze maar een bijpersonage is die even in het begin van het verhaal voorkomt en ergens voordat de spanning nog verder wordt opgebouwd – is echter kritisch en hoewel beschermend naar haar iets jongere zusje, die ouder is dan Feyre, maar zeker ook mogelijkheid heeft om door magische krachten van andere wezens te kijken, waardoor ze niet gehersenspoeld wordt.

Maar als Feyre ineens door een monster gehaald wordt, blijkt deze een Elfide te zijn die een mede-elfide zou moeten wreken die door toedoen van een onwetende Feyre is gedood. Maar datzelfde monster is een Hoge Fae die in werkelijkheid een persoon is die in een monster kan veranderen en verbonden is aan een vloek. En terwijl hij een hart van steen heeft, heeft hij ook wel gevoelens voor haar, maar kan net zo goed heel stoïcijns zijn op momenten dat het nodig is.

 

Het verhaal was zeker meeslepend, en door de fijne schrijfstijl van Sarah J. Maas had ik dan ook heel snel het boek uit. De uitgebreide beschrijvingen hielpen erin mee dat ik het boek maar niet weg wilde leggen en steeds maar verder wilde lezen.

 

Hoewel het boek een goed einde heeft, ben ik zeker wel benieuwd naar het volgende deel. Voorlopig zal dat echter moeten wachten tot ik meerdere boeken gelezen heb die liggen te wachten om gelezen te worden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb