Ben je nog van plan om een serie te schrijven?

Ja, beter gezegd, daar ben ik al mee bezig. De eerste draft is al een paar jaar klaar, maar ik moet het nog volledig herschrijven tot het uit de kinderschoenen is gegroeid. Deel één ben ik nu met de derde versie bezig. Delen twee en drie moeten die aandacht nog krijgen en delen vier tot en met zes moeten voor de eerste keer herschreven worden. Het gaat namelijk om de Science-fiction serie.

Of ik nog andere series ga schrijven hangt er van af. De bedoeling is van wel, maar het kan allemaal anders gaan lopen.

Hoe kan het dat het boek zo golft?

Wanneer je bestelde boeken worden afgeleverd, kunnen ze mogelijk een lichte golving te zien geven. Daar hoef je je niet ongerust over te maken. Die golving wordt veroorzaakt door het printproces waarbij veel warmte vrij komt. De vochthuishouding in het papier raakt daardoor van slag, en daardoor gaat het golven. Dit kan soms wel een aantal weken te zien blijven, maar het papier trekt normaliter weer recht. Heel soms wil dit niet gebeuren, maar de kromming is geen probleem.

 

Die golving is, als ze optreedt, onvermijdelijk en het is de tijdelijke prijs voor de supersnelheid van het Printing-on-demand-proces waarmee uitgeverijen werken. De boeken worden na het drukken direct verstuurd en krijgen dus niet de kans om eerst nog af te koelen.

Ik zie twee verschillende covers voor De Verloren Vader, welke is de juiste?

Het boek waarbij de cover een jonge vrouw in jurk op de voorkant heeft is de juiste cover. De hele donkere is niet meer de juiste. Koop deze dan ook niet!

Kan ik een gesigneerd exemplaar krijgen?

Op dit moment is het alleen mogelijk voor familie, vrienden, kennissen, collega's en medesporters een gesigneerd exemplaar te bestellen. Hen zie ik immers geregeld en zal het ook een stuk makkelijker zijn.

Wanneer ik de mogelijkheid heb om boeken zelf in te pakken die ik binnenkrijg met de juiste verpakkingsmateriaal, zal ik meer mensen de mogelijkheid geven voor een gesigneerd exemplaar.

Komt er een vervolg van De Verloren Vader?

Nee, van dit boek komt geen vervolg. Het zal hooguit alleen nog één keer een andere cover krijgen tot ik tevreden ben met de cover.

Komt er een vervolg van De Weg Naar Zwart?

Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Zelfs al zou ik het vervolg maken, dan zou dat betekenen dat het een project is van zeker twintig jaar, gezien ik afhankelijk ben van het moment dat ik ga trainen voor zwart, hoe ik train en wat ik allemaal moet doen zal ik het allemaal zelf moeten ervaren om alles te begrijpen. Het is immers dan ook nog de weg naar het worden van een Karatemeester.

Niet alleen is dat bij iedere graduatie anders, maar er zit ook meer tijd tussen de examens. Zo moet ik tussen de Eerste en Tweede Dan twee jaar wachten, voor de Derde DAN drie jaar, voor de Vierde Dan vier jaar en voor de Vijfde DAN vijf jaar voor ik compleet klaar ben. De examens worden lastiger, strenger en bovenal meer en meer doorzettingsvermogen, naast het feit dat ik  op tijd moet beslissen of ik het volgende examen wil gaan doen of niet.

Komt er een vervolg van Het Angstige Meisje?

Nee, van dit boek komt geen vervolg. De enige reden dat ik het herschrijf is om het aan te laten sluiten bij mijn huidige schrijfstijl.

Komt er een vervolg van Muzikale Verbinding?

Nee, van Muzikale Verbinding komt geen vervolg. Dit boek is het tweede en laatste deel van de duologie.

Waarom hebben de boeken een lange levertijd?

Ieder boek wordt Printed On Demand (POD), wat inhoud dat het boek pas geprint of gedrukt wordt na bestelling. Zo zit ik als auteur of de uitgeverij niet opgescheept met onverkochte exemplaren, hoeven er niet onnodig veel bomen gekapt te worden voor het vele benodigde papier en hoef ik ook de boeken niet nog duurder te maken.

Waarom is De Verloren Vader goedkoper dan de andere boeken?

Op dit moment ben ik bezig met te achterhalen wat de beste manier van uitgeven is. De Verloren Vader is alleen te koop via Amazon, waar ik veel meer royalty's krijg dan op andere platformen, mede omdat het geprint wordt op de meest goedkope plek. Juist daardoor kan ik het goedkoper aanbieden dan mijn andere boeken, maar dat gaat wel betekenen dat de levertijd langer is dan bij andere boeken.

Waarom kan ik Het Angstige Meisje niet bestellen?

Op dit moment ben ik bezig met het herschrijven van dit boek. Het boek krijgt mijn huidige schrijfstijl welke enorm verbeterd is ten opzicht van 2019 toen het boek voor het eerst uitkwam.

Zo zal het boek qua inhoud verbeterd worden, maar zal het ook een nieuwe cover krijgen en een betere prijs. Daarnaast zal ook het boek als e-book beschikbaar gaan komen. Met een lopend contract bij de toenmalige uitgever zal dat niet mogelijk zijn.

Maak jouw eigen website met JouwWeb